Interview

Maak kennis met Egg-spert Elise!

Maak kennis met Egg-spert Elise. Elise Kroonen (16) loopt inmiddels twee jaar haar eierwijk in Dordrecht. In dit interview vertelt Elise meer over haar b’ei’baantje als Egg-spert. Benieuwd naar Elise haar verhaal? Lees dan snel verder!

Stel jezelf kort voor

‘Mijn naam is Elise Kroonen, ik ben 16 jaar en inmiddels loop ik alweer twee jaar mijn eierwijk in Dordrecht. Als ik klaar ben met het vwo wil ik graag een studie doen in de richting van marketing en communicatie. Als ik hiermee ga beginnen weet ik nog niet of ik doorga met mijn eierwijk, maar ik weet in ieder geval wel dat ik mijn b’ei’baantje dan heel erg ga missen. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten en doe ik leuke dingen met vriendinnen’.

Hoe ben je bij Egg-sellent terecht gekomen?

‘Voordat ik begon met mijn b’ei’baantje werkte mijn neef al als Egg-spert. Toendertijd was ik nog te jong, maar toen ik eindelijk 13 was heb ik mezelf gelijk aangemeld en ben ik ook aan de slag gegaan als Egg-spert. Tijdens mijn eerste weken als Egg-spert heeft mijn oom mij geholpen met het opstarten van de wijk, dit vond ik erg fijn omdat hij alles nog precies wist en hij mij zo erg goed kon helpen’.

Hoeveel eieren verkoop je per week en hoeveel verdien je per uur?

‘Ik verkoop gemiddeld tussen de 650 en 800 eieren per week en hiermee verdien ik dan tussen de €30,- à €40,- mee. Ik verkoop veel eieren aan mijn familie en altijd als ik langs mijn opa en oma ga dan neem ik altijd een doosje eieren mee omdat ik stiekem altijd al weet dat zij eieren bij mij willen kopen. Ook met de stroopwafelactie verkoop ik altijd erg goed, vaak neem ik wat stroopwafels mee als ik met mijn vriendinnen ga afspreken en dan verkoop ik altijd heel erg goed! Met Pasen heb ik 1.200 eieren verkocht en hiermee heb ik maar liefst €60,- verdient, hoe lekker is dat!’

‘Tijdens de kerst krijg ik altijd veel fooi, dit zorgt ervoor dat ik nog meer verdien’

Wat zijn jouw gouden tips om zo veel mogelijk eieren te verkopen?

‘Mijn gouden tips hiervoor zijn persoonlijk contact en klantvriendelijkheid: mensen vinden het heel fijn om een praatje te maken en vaak vinden zij het ook leuk om mijn verhaal te horen. Als ik bijvoorbeeld op vakantie ben geweest, vragen mensen vaak hoe mijn vakantie is geweest. Hierdoor ontstaat er een mooie band tussen mij en de klant’. 

Hoe ziet een avondje werken er voor jou uit?

‘Iedere woensdag loop ik mijn eierwijk. De avond ervoor bereid ik alles goed voor (denk hierbij aan het vullen van de eierdozen en het klaarzetten van de bolderkar). Dan ben ik goed voorbereid om mijn eierwijk te gaan lopen en dan zorg ik ervoor dat al mijn klanten weer verbl’ei’d met verse eieren.

Vooral rond de kerstdagen vind ik het geweldig om te lopen, je verkoopt meer, je krijgt meer fooi en mensen zijn heel vrolijk. Ook in de zomer is het geweldig om te werken, dan geniet ik altijd van het heerlijke weer!’

‘Mijn b’ei’baantje als Egg-spert heeft voor mij heel veel moois opgeleverd’

Wat vind je het leukst aan je b’ei’baantje?

‘Het is heel erg makkelijk geld verdienen, ik werk maar 1 keer per week en ik verdien per week gemiddeld €35,- ! Daarnaast is het persoonlijke contact met mijn klanten iets wat ik geweldig vind. Mensen kijken ernaar uit als ik kom, ze wachten echt op mij en ik maak ook met alle klanten een gezellig praatje. 

Ook tijdens de kerst word ik goed verwend door mijn klanten, van te gekke kerstkaarten tot aan een heel kerstpakket, ik word echt enorm in de watten gelegd! Tijdens de kerst krijg ik altijd veel fooi, dit zorgt ervoor dat ik nog meer verdien’.

Wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd van je b’ei’baantje?

‘Het belangrijkste wat ik heb geleerd van mijn b’ei’baantje is hoe je het beste om kunt gaan met mensen en klantvriendelijkheid. Toen ik begon vond ik het lastig om met mensen om te gaan, maar door mijn b’ei’baantje heb ik hier totaal geen last meer van. Ik ben heel sociaal en gestructureerd geworden. Daarnaast ben ik geduldiger geworden. Mijn b’ei’baantje als Egg-spert heeft voor mij heel veel moois opgeleverd’.

Heb je iets speciaals waarvoor je gespaard hebt en wat je nu hebt kunnen kopen?

‘Ik heb laatst een prachtige tas van Zadig et Voltaire gekocht van mijn kerstbonus en mijn verjaardagsgeld, hier ben ik zó blij mee! Nu ben ik aan het sparen voor een groter bed. Wat ik vooral merkte toen ik net begon, is dat mijn vriendinnen allemaal nog geen baantje hadden. Zij waren nog te jong om in de supermarkt te werken.  Toen verdiende ik dus al €10,- per uur (en nog steeds) terwijl mijn leeftijdgenoten nog geen geld verdiende, dit gaf mij een goed gevoel.

 

Lijkt jou het leuk om net als Elise Egg-spert te worden? Meld je dan hier aan voor de leukste b’ei’baan van Nederland!