Verkooppraatjes

Mijn bijbaan – Nienke

Wanneer ben je begonnen als wederverkoper bij Egg sellent?

In de week dat ik jarig was, 13 mei ben ik begonnen. Ik werd 13 jaar.

Wat is het leukste aan zelf ondernemen?

Je leert nieuwe mensen kennen, je leert verkopen. Ik had gehoord dat dit een leuke bijbaan is. En dat je zelf ook kan bepalen hoeveel je wilt verkopen en je tijd zelf kan indelen.

Heb je wel eens een andere bijbaan gehad? En wat is het verschil?

Nee, dit is mijn eerste baan. Ik denk dat je meer leert omdat je het zelf doet. Je houdt ook meer tijd over omdat je dit maar één avond doet in de week. Je verdient ook meer geld in minder tijd.

Wat vind je van de begeleiding vanuit Egg Sellent?

Goed, ik kwam voor de baan langs op het kantoor. Er werken jonge mensen. Ik mocht gelijk beginnen. Gelukkig had ik nog een bolderkar waar we altijd mee naar het strand gingen in de zomer. Ik kreeg hulp bij het lopen van de wijk van Nina. En daarna moest ik het zelf gaan doen. Heel spannend. Dewy heeft ons ook vaak geholpen als we vragen hadden. Mijn moeder neemt iedere week de eitjes in ontvangst. Zij vindt de bezorger altijd heel aardig en snel.

Wat heb je geleerd als beginnende verkoper?

Praten met de klanten. Ik liep vroeger altijd naar de bel en wachtte tot dat de klanten opendeden. Nu niet meer. Ik bel aan en dan loop ik terug naar de eitjes. Dan kan ik ze gelijk geven en afrekenen. Ik vind het pinnen wel fijn. Met veel geld lopen en tellen is lastig. Ik begon met 700 eieren en nu verkoop ik er bijna iedere week 1100 en soms wel meer.

Wat zou je willen zeggen tegen de jongens en meisjes die overwegen om wederverkoper te worden?

Doe het! Je leert heel snel, het is leuk om te lopen en nieuwe mensen te leren kennen. Wel doorzetten, in het begin kost het echt even wat tijd om het door te hebben. Maar na een paar weken heb je echt een hele leuke baan. En ook omdat je normaal pas leuk werk mag doen als je 15 jaar bent. Ik heb echt al hele leuke dingen gekocht van mijn verdiende geld. En met de feestdagen kopen veel klanten veel meer eieren. Egg-Sellent heeft ook wel eens extra acties. Ik mocht asperges erbij verkopen. Daar heb ik ook veel mee verdiend.

Moeder Nienke:

Nienke heeft in de loop van de maanden ontzettend veel geleerd. Zelfs klanten zeggen dit tegen haar. Ze heeft bijna van alle klanten een telefoonnummer. Zij laten haar weten als ze bijvoorbeeld extra eieren willen hebben. Ook toen wij in quarantaine moesten, hebben we zo veel klanten op de hoogte gesteld. Ze is erg geïnteresseerd in hoe het met de klanten gaat, ze krijgt veel fooi en ze zijn echt blij met haar komst. Mijn hulp was in het begin groot, maar nu steeds minder, want ze willen echt de eitjes bij haar kopen. Ze kent haar wijk heel goed, en weet ook hoeveel eitjes elke klant iedere week koopt. Wat heel leuk is om nog te vertellen: in maart heeft onze hele straat besloten om eitjes te kopen bij Nienke. Iedereen moest thuis blijven, en daarom hebben wij met de straat een hele bezorgdienst opgezet. Voor vlees, groente en bakker. Allemaal van lokale ondernemers. En natuurlijk de eitjes van Egg-sellent. En nu kopen ze deze nog steeds van haar. Heel leuk, gezellig en natuurlijk voor Nien een perfecte boost voor het aantal.