Verkooppraatjes

Mijn bijbaan – Pleun

Hoi! Ik ben Pleun Weel,

Ik ben 13 jaar, kom uit Tilburg en ik zit in 2 Havo. Ik was ei-genlijk nog niet opzoek naar een baantje, maar een vriendin van mij verkocht al wel eieren van Egg-sellent. Ik zag bij Jill dat ze veel mensen in de buurt leerde kennen, en er plezier in had. Ik vond het erg leuk om haar te helpen, dus ik heb mezelf toen ook ingeschreven! Dit is mijn eerste bijbaantje, omdat het meeste pas mag als 14 jaar oud bent. Ik vind het leuk dat je bij dit baantje ook meer leert en zelfstandiger wordt dan bijvoorbeeld vakken vullen in de supermarkt. Ook leer je veel mensen kennen. Mijn klanten kijken er echt naar uit dat ik kom, vaak zijn ze heel enthousiast en ze zijn ook allemaal heel aardig. Daarvan krijg ik alleen maar meer zin in de volgende keer, dat ik weer ga lopen! Egg-sellent heeft me ook goed geholpen, bijvoorbeeld met de eerste keer verkopen. En nu ook met de Pasen hebben ze me ruim van te voren verteld hoe ik alles goed aan moet pakken! Geld komt niet zomaar aan waaien, ik heb geleerd om er mijn best voor te doen. In het begin twijfelde ik ook of ik er wel tijd voor had en of ik het wel goed zou doen! Maar uiteindelijk is alles goed gekomen.