Verkooppraatjes

Mijn bijbaan – Sara

Hoi! Ik ben Sara, 

Ik ben 13 jaar, woon in Hekelingen en zit in 2 Havo. In mijn vrije tijd speel ik graag hockey, en sinds kort ben ik Egg-spert!

Ik wilde al een tijdje wat geld verdienen maar dat is op mijn leeftijd best lastig. En de hockey op zaterdag maakte het niet makkelijker. Mijn moeder had gehoord dat er in Spijkenisse ook eieren aan huis werden verkocht. Ik heb toen op de website gekeken en zag dat je al kon aanmelden vanaf 13 jaar! Ik heb toen gelijk een mailtje gestuurd, en mocht al snel langs komen om uitleg te krijgen.

Dit is mijn eerste échte bijbaantje. Ik train wel een keer per week mijn broertje op de hockey. Maar dat is natuurlijk echt iets anders. Ik vind het leuk dat het buiten is, en het contact met de klanten is ook erg gezellig! Het is veel leuker dan de meeste bijbaantjes zoals in de supermarkt .

Mijn klantjes zijn super enthousiast en vinden het erg positief dat ik op mijn 13e wat geld wil verdienen. Hierdoor kopen ze graag een doosje eieren bij mij.

Egg-sellent heeft me goed geholpen met de start van mijn wijkje; vooral de persoonlijke begeleiding vooraf én bij de eerste keer lopen was erg fijn. Ook als ik eens wat hulp nodig heb kan ik ze bellen of appen, en dan heb ik snel antwoord.

Van dit bijbaantje heb ik geleerd om makkelijker te praten met mensen die je niet kent. En ook het zelfstandig dingen regelen. Bijvoorbeeld genoeg eieren en doosjes bestellen, bijhouden hoe veel ik verkoop, en een lijstje van mijn klanten bijhouden.

Zo heb ik een leuk bijbaantje, waar je veel van kan leren en wat óók nog eens een leuk zakcentje oplevert!